Samen met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en de Herentalse Technische School  kOsh Campus Scheppersstraat bouwde wildbeheereenheid Dessel een biodiversiteitstoren. De provincie Antwerpen financierde dit project samen met het Agentschap voor Natuur en Bos(ANB) en het programma voor plattelandsontwikkeling (PDPO).

De 3 meter hoge toren wordt op zondag 23 november onder een hoogzit geplaatst. Hoogzitten staan dikwijls op plaatsen met een uniek microklimaat zoals een bosrand of een dreef. Ondanks de aanwezigheid van veel diersoorten in deze natuurelementen, spelen de constructies nog niet altijd in op deze kansen. Met de biodiversiteitstoren willen de initiatiefnemers een thuis bieden aan de dieren die in de omgeving leven.

Zo is er plaats voor verschillende soorten insecten, spinnen, zoogdieren en vogels. De biotoren bewijst dat natuur en jacht prima samengaan en kadert zo in het biodiversiteitsbeleid van de provincie Antwerpen.

Op zondag 23 november is de biotoren helemaal klaar en knippen de initiatiefnemers het spreekwoordelijk lintje door. Om 13 uur vertrekt een korte boswandeling vanaf de taverne Witte Haas, Groesgoor 31 in Dessel.

“In de provincie Antwerpen werken we met de landschapsbeelden biodiversiteit”, stelt gedeputeerde Röttger. “Die hebben tot doel zoveel mogelijk mensen, verenigingen, bedrijven, gemeenten te overtuigen om binnen hun eigen werking een bijdrage te leveren aan meer biodiversiteit. Deze toren is daar een mooi voorbeeld van.”

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:

Zondag 23 november om 13 uur

Waar:

Taverne Witte Haas, Groesgoor 31, Dessel

Meer info:  www.rlkgn.be   Foto : Biotoren in opbouw / Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete/N.